fredag 25 september 2009

Morotskakamuffins

Antal muffins: ca.12 st
Ingredienser
2dl socker
3dl rumstempererat margarin
2 ägg
2,5 - 3 dl mjöl
1tsk bakpulver
2 tsk kanel
3,5 dl skalade morötter
0,5 tsk salt
Glasyr
60 g philadelphiaost
17 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
112 g florsocker
Dekoration
marsipan
röd och gul hushållsfärg
blad av citronmeliss

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet. Vispa socker och smör krämigt och vitt. Tillsätt ett ägg i taget.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en separat bunke. Rör ner i sockerblandningen. Tillsätt rivna morötter. Häll upp i muffinsformarna, om du har, använd en muffinsplåt för att få den fina bullen på toppen. Utan muffinsplåt: Häll upp 3/5 smet i formarna. Med plåt: 3/4 smet. Låt muffinsarna svalna helt. Hit kan de förberedas.
3. Morötter: Blanda marsipan med gul och röd karamellfärg till en jämt orange massa. Forma morötter, gör små hack med en kniv för det estetiskas skull. Sätt blad av citronmeliss som stjälk.
4. Glasyr: Rör ihop philadelphiaost, rumstempererat smör, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Bred ut över de kalla muffinsen med hjälp av sked el. kniv. Garnera med morötterna av marsipan. För bättre resultat, låt sedan stå i kyl 20min. Färdiga att servera!

Inspiratin till morötter

Inga kommentarer: