onsdag 3 juni 2009

Ett läsvärt inlägg. Så läs!

Inte en dag utan lite filosofi, jag ska ju inte göra er svältfödda.

Tänk dig, att hela livet flöt på. Allt gick din väg. Underbart, tänker du. Verkligen? frågar jag.
Tänk allt vad du skulle missa, för vad du tog för givet. Som en lott. Tänk dig att du vann på varenda lott du någonsin skrapade. Inte skulle då din lycka längre vara så stor när du skrapade nästa lott då du förväntar dig att vinna. Då du sedan skrapar en lott där du inte vinner skulle besvikelsen bli det utmärkande.
Däremot, om du skrapar fram nitlott efter nitlott och förbarmat skrapar på utan lycka. Skrapar du då fram en vinstlott, är den lyckan då så mycket mer än vad den summerat skulle vara för den som vann på alla lotter.

Den här teorin går relatera till det mesta, även killar och tjejer. Man kan se tjejer/killar/eventuella partners som dessa lotter. Då vi på båda exemplen räknar bort småvinster. De flesta lotter är nitlotter, det är vi alla överens om. Men de finns också småvinster, som egentligen inte räcker till mycket mer än väldigt kortvarig lycka. Och så har vi ju detta hopp som ständigt förblindar oss. Det har hänt så ofta att du skrapar lotten / lär känna personen i fråga och tror dig skrapa fram en riktig storvinst. Du har två stycken 2 milj och två 35 kr. Du blundar för 35kronorsvinsten och hoppas så mycket att du för en kort sekund ska vinna de 2 miljonerna. Men sedan när sista rutan är skrapad blev det bara 35kr. Den besvikelsen tror jag vi alla känner igen oss i.
Men den dagen då du skrapar fram storvinsten, så säger jag bara: förstå den lyckan.

"Utan lycka finns ingen sorg och utan sorg finns ingen lycka. Utan lycka och sorg finns intet." / Tyra